Corona Günlerinde Sanat! Nasıl Sanatçı Olunur?

8 haftada şu anki halinden idealindeki sanatçıya dönüşmek için gerekli tüm bilgi ve sihir gibi bir yöntem

Hoşgeldiniz!

Neden korona günlerinde sanat yapmalısısnız?


"Bu kurstan önce sanatçı olmak okulunu okumak ve öyle bir çevrede yetişmiş olmaktı benim için, ulaşılmazdı.

ReBrain yöntemi sihir gibi, anıların hayatıma etkisini silence enkazlar toplandı atıldı, üzerine bina çıkılabilir oldu. Buradaki bilgilerle önce bakış açım değişti, önceden resimlerimi ezile büzüle hediye ediyordum ve rağbet görmezlerse kendimde suç arıyordum.

Şimdi eserlerim ve zamanım çok kıymetli, bir daha asla benzeri olmayacak eserler üreten bir sanatçıyım ben. Kendime bir kazanç sayfası oluşturmayı ilk kez bu eğitimde düşündüm ve adım attım. Resim yapmamak için bir çok engelim ve bahanem olabilir ancak ben resmi hayatımın merkezine oturttum, üretiyorum ve çok farklı düşünüyorum. Artık hedeflerim var, heyecanım yüksek ve yolumu görebiliyorum. Kendimin ve eserlerimin değerini biliyorum."

- Ayşe, Ressam

"Müziğe ilgim ve yeteneğim olduğunu hep biliyordum. Çok başka eğitimler alıp, müzikle ilgisi olmayan bir kariyer yaptım. 6 yıl once bu konuda birşeyler yapmak istediğimde konuştuğum müzisyenler bunun ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu, bu yaştan sonra birşey olmayacağını söyleyerek vazgeçirdiler.

Oysa Nasıl Sanatçı Olunur eğitiminde müzikle ilgili ne yapmanın bana mutluluk ve enerji verdiğini gördüm. Şarkılar yazabildiğimi, eksiğimin bunu müzikal olarak ortaya koymak olduğunu anladım. Eksiklerimi gidermek için bir müzik aleti çalmayı öğrenmem gerektiğini, bunların içinde amacıma en uygun olanın da piyano olduğunu farkettim.

ReBrain yöntemi ile bu amacıma ulaşmamı engelleyen tüm yanlış inançları temizledim. Beğenilir mi? Bu yaştan sonra ne olur? gibi kaygılar olmayınca sevdiğim şeyle uğraşmak çok rahat ve mutluluk verici. Kurs bitince piyanomu aldım, amaçlarıma göre bir çalışma program oluşturdum ve her gün çalışmaya başladım. Evet sevmeyene göre zor, ama bana göre çok zevkli ve kolay. öyle olduğu için de çabuk ilerliyorum."

- Emre, Müzisyen

"Bu kurs günlük rutinlerimi değiştirmemi sağladı. Her zaman yapmak istediğim ama yapmak için gerekli motivasyonu bulamadığım şeyleri sanki yıllardır yapıyormuşcasına hayatıma devam ediyorum.

Günün sonunda iç huzur ve verimlilik olara bana geri dönüyor. Hedeflerim ve 10 yıl sonraki profilim kafamda çok net ve ben de sürecin tadını çıkarıyorum."

- Deniz, Ressam

İçinden atamadığın bir yaratma dürtüsü mü var? Boyalar, notalar, ipler, boş sayfalar ya da başka birşeyin seni çağırdığını, beni boya, beni çal, bana yaz dediğini mi duyuyorsun?

Neyi sevdiğini biliyorsun ancak eğitimini almadığın için, nasıl yapacağını bilmediğin için ya da bunu hayatına nasıl ekleyeceğini bilmediğin için başlayamıyor musun?

Yoksa zaten bir sanatçısın ama sanatını içinden geldiği gibi ifade etmekle, sanattan para kazanmakla ilgili ya da tamamen sana özgü başka konularda sorunlar mı yaşıyorsun?

Seni çok iyi anlıyorum.

Bu eğitimde aktardığım bilgileri bilmeden, uygulamadan once yaptığım resimlerin satın alınması, galerilerde yer alması benim için bir rüyaydı. Hevesim geçmeden bir resmi bitirebilmek bile önemli bir aşamaydı. Resim yaparken ve yapmazken stress içinde olmak, güzel mi, bitmiş mi emin olamamak şeklinde sürekli bir güvensizlik hali içindeydim.

Bunları aşmak için teknik eğitimler dışında birçok sanatçı koçluğu eğitimi aldım ne var ki etkili kalıcı bir yönteme rastlamadığım için bu eğitimde aktardığım yöntemleri bir çok bilginin birleşimi olarak ve deneme yanılma ile ve herkesin kendisine uyarlayabileceği şekilde oluşturdum.

Bu bilgiler sayesinde kendi atölyemi kurdum, kendi tarzımı oluşturdum, siparişler almaya, maaşlı işimden kazandığım kadar resimlerimi satarak kazanmaya, galerilerde temsil edilmeye başladım. Olabileceğim en iyi sanatçının ve sadece benim olabileceğim o sanatçının kim olduğunu biliyorum, adım adım o kişiye dönüşüyorum.

Bir zamanlar benim yaşadığım endişeleri yaşayan, çok isteyen ancak nasıl yapacağını bilemeyen diğer sanatçı adayları da kendi ideal sanatçı versiyonlarına dönüşsünler diye 8 haftalık Nasıl Sanatçı Olunur Eğitimini oluşturdum.

Uğraştığın sanat dalı, ve bu daldaki seviyen ne olursa olsun (henüz başlamamış olsan bile) buradaki bilgiler sayesinde

  • sana en uygun olan sanatın uygun olan yerini bulacak,
  • kendine göre hedefini belirleyecek
  • seni o hedefe ulaşmaktan alıkoyan engellerini bulup kaldıracak
  • seni hedefine ulaştıracak rutinini ve sürekli olarak üretkenlik sağlayacak sistemini oluşturacaksın.

Böylece sen de bu eğitimden mezun olan öğrenciler gibi,

Ne yaptığını, neden yaptığını ve ne yapacağını bilen,

Sanat yapmakla, sanatından para kazanmakla ilgili tüm yanlış ve kısıtlayıcı inançlarından kurtulmuş,

Kendiliğinden kolayca sanatı ile uğraşan, bol sanat eseri üreten

bir sanatçıya dönüşeceksin.


Eğitim içeriğinde:

Önce sanatımızı ve kendimizi yeni bir gözle, değerler ekseninde inceliyoruz.

Kendimize en uygun hedefin ne olduğunu belirliyoruz ve o hedefe gitmemizi şimdiye kadar engellemiş olan yanlış inanç ve düşünceleri tespit ediyoruz.

ReBrain yöntemini kendi kendimize kullanmayı öğreniyoruz ve o engelleri kaldırıyoruz. Bu yöntemi öğrenmiş olduğumuz için bundan sonra da hayatımızın her alanında karşılaştığımız engelleri kaldırabilir halde oluyoruz.

Daha sonra bizi hedefimize götürecek olan, yine bize özel rutin ve sistemi yaratıyoruz.

Bu eğitim sanatçı adaylarının belki ömür boyunca ulaşamadığı için sanatçı olamadığı ve hiçbir akademide, atölyede, kursta öğretilmeyen birşeyi içeriyor:

Sanatçı kafası nedir?

Nasıl olmalıdır?

Nasıl sahip olunur?

Bunları öğrenmek ve şu anki halimizle ideal sanatçı halimiz arasındaki engelleri ReBrain Yöntemi ile kaldırmak.

ReBrain Yöntemi nedir?

Bu yöntemin hayatımızdaki etkisinin en basit anlatımı bence bizi fabrika ayarlarımıza döndürmesidir. Bir çocuk herhangi bir sanat faaliyeti yapmak için birinin iznine ihtiyaç duymaz, sonucun nasıl olacağından endişe duymaz, biri beğenecek mi, beğenmezse ne olur kaygısı duymaz. Yaptığı her ne ise onu yaparak eğlenir. ReBrain yöntemi ile, sonradan edindiğimiz bütün bu kaygıların nedeni olan anıların etkilerini silerek, o çocuksu halimize dönüyor ve pür merak ve coşku ile sanat yapıyoruz. Bu kısmı eğitimin kalbini oluşturuyor.

Eğitimin beynini ise sanatımızı bize özel bir hedef doğrultusunda, en üretken halimizi, sürekli kılacak bir sistem oluşturarak yapışımız oluşturuyor. Buna bizi kendi alanımızın Michelangelosu yapacak alanı bulmak ile başlıyoruz. Bir grup çocuğu her sanat dalına ilişkin malzemelerin olduğu bir odaya koyduğumuzda kimi boyalara giderken, kimi müzik aletlerine, kimi de çamura ya da başka bir şeyi denemeye başlar. Belki hepsini dener ancak daha sonra o odaya her girdiğinde belli birşeye yönelir. Yaratıcılık anlamında bütün çocuklar, kendi çocuk halimiz de, özgür ve rahattırlar ancak gidip gelip eline aldığı, daha doğrusu elinden bırakamadığı şey anlamında her çocuk farklıdır. O elimizden bırakamadığımız, hayatımızdan çıkaramadığımız alanı bulduğumuzda, ve bu eğitimdeki bilgilerle onu sürekli bir üretkenliğe dönüştürdüğümüzde o alanın Michelangelosu olmak için gerekeni yapmış oluyoruz.


 

Your Instructor


Pınar Yükselci
Pınar Yükselci

"Pınar çok donanımlı ve kendine güvenen, yakaladığı ayrıntı ve tüyoları kendine saklamadan cömertçe paylaşan, define gibi bilgileri ortaya çıkardıkça gözleri bizimle parıldayan, ilgili, zamanını cömertçe bize ayıran, koçluk yaptığı bizleri sahiplenen koç gibi koç. Ondan koçluk alma deneyimi anlatılmaz yaşanır!"

-Öğrenci yorumu

Güneşli bir günde dışarısını izlerken, parlak güneş ışığının vurduğu yerde altın rengi bir kontur çizdiğini farkedip, merakla herşeyin güneş değen yanını incelediğimi hatırlıyorum. Sanırım 5 yaşımdaydım.

Bu anımı atölye hocama anlattığımda sizin görsel algınızın çok kuvvetli olduğu, resimle ilgili birşeyler yapacağınız o yaştan belliymiş demişti. Bu cümleyi kulaklarıma inanamayarak dinlerken neden çok başka bir eğitim (5 yıl) ve kariyerde 14 yıl geçirdiğimi merak ediyordum.

Renklerle oynamak, ellerimle birşeyler yapmak ben bıraksam da beni bırakmayan şeyler oldu. Merakım önce teknik eğitimlere sonra da hiçbir yerde öğretilmeyen bir şeyi aramaya dönüştü. İyi tamam da, bu yaştan sonra nasıl sanatçı olunur?

Çok aradım ancak buldum! Daha doğrusu, bulana kadar aradım!

Bulduğumda kendi derdimi çözmekle kalamadım. İçinde yaratma dürtüsünü hisseden ve nereden nasıl başlayacağını bilemeyenler için bildiğim herşeyi Nasıl Sanatçı Olunur eğitiminde paylaşıyorum ve kendilerine özel bir yol yaratmalarında öğrencilerime eşlik ediyorum.

Çünkü dünyanın daha çok sanata ve mutlu sanatçıya ihtiyacı var.

Ben resim yapıyorum ancak bu eğitim tüm sanat dallarını kapsıyor ve bu bilgiler tüm sanat alanlarında işe yarıyor.

Bu satırları 2020 başında yazdığımda bazılarına naif görünen gelecekte dünyamız ve sanatın hayatlarımızdaki rolüne ilişkin vizyonumu da aktarıyordum. O vizyonumda gelecekte bütün işler robotlar tarafından yapılacağı için kendimizi eğlendirmek için sanat çok önemli olacak. Çünkü sanatın uzmanlaşmakta sonu olmadığı gibi, insanı daha mutlu eden başka birşey de yoktur diyordum.

Bahsettiğim gelecek, hiç beklemediğimiz bir şekilde 12 mart 2020 de corona virüsünün bizi eve kapatması ile bir anda geldi. Sosyal izolasyonun ve bir anda kapanan işyerlerinin insanları zorladığı bu zamanları Nasıl Sanatçı Olunur öğrencileri kendi sanat yollarını çizerek geçirmekteler.

Corona salgınına kadar sanatla uğraşmak bir çoğuna göre bir lüks iken şimdi bir anda değişen hayatımızda dengede kalmak için en çok ihtiyacımız olan şeye dönüştü. Bu eğitimle sanatla uğraşmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyen insanlara yardımcı olduğum için müteşekkirim.

Sevgiyle,

Pınar

www.pinaryukselci.com


Bu herhangi bir sanat dalına dair herhangi bir teknik geliştirme kursu değil. Bu, alanı ve deneyimi ne olursa olsun sanatçının nasıl bir kafa yapısına sahip olması gerektiğini gösteren ve kurs katılımcılarının bu kafa yapısına ulaşması için gerekli araçların yer aldığı aslında teorik ancak katılımcıların sanatçıya dönüşmesi şeklinde pratik sonuçları olan bir kurstur. Şimdiye kadar bu eğitime katılıp uygulayan her öğrenci sanatı ile ilgili bir sıçrama yaşadı. Kursa sanatçı adayı olarak başlayıp 8 haftada sanatçıya dönüşen ve devamında hızla, kendiliğinden kolayca ustalaşma yolunda ilerleyen örneklere şaşırmıyoruz.

  • Eğer hangi sanat dalı ile uğraşacağını bilmiyorsan,
  • Ürettiğin sanat dalında hobi olarak uğraşıyorum dan ben sanatçıyım a geçmek istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsan,
  • Kendini bir sanatçı olarak tanımlıyor ancak sanatçı bloklarından çıkamıyorsan,
  • Ürettiğin sanattan para kazanma konusunda takılıyorsan,

bu kurs tam sana göre.

Yalnız iyi düşün. Bu eğitimdeki bilgiler ve yöntemleri uyguladıktan sonra geri dönüş yok. Bir daha asla sanatın hakkında mütevazi olamayacak, başkalarının düşüncelerini umursamayacak ve istesen de kendini sanat yapmaktan alıkoyamayacaksın.

"Kurstaki bilgilerle kendimi kutu kutu açtım, nasıl verimli çalışıyorum, bunu sistematik olarak nasıl yapabilirim hiç araştırmamıştım. Nasıl ilham aldığımı farkettim ve bunu kullanmaya başladım. Daha önce hiç yapamazmışım gibi görünen kitap yazma fikri daha net oluşmaya başladı, hiç imkansız görünmüyor artık bu.

Daha önce hep beğendirmek için yazıyormuşum ve beğenilsin diye kendimi ve yazdıklarımı yontuyormuşum, onu fark ettim. ReBrain yöntemi sayesinde insanların ne diyeceğini umursamadan, kendimi ifade etmek için yazmaya başladım. Kim beğenmiş, beğenmemiş umrumda değil artık.

Özgüvenim çok fazla arttı. Kendiliğinden bir oluş neticesinde yazar olduğuma göre yazarım diye düşünüyorum ve hergün yazıyorum."

- Begüm, Yazar

"Önceki dönemlerde başlamış bulunduğum Bilimsel Bitki Ressamlığı derslerini çok sevmeme ragmen geliştirme konusunda ders almayı, kendim evde çalışmayı sürdürememiş, atalete düşmüştüm. Çalışma, üretme konusundaki değerlerimi bilmiyordum. 65 yaşında olduğum için geç kaldığımı düşünüyordum. Sevdiğim çalışmaları boş vakitleri değerlendirdiğim bir uğraştan öteye taşıyamıyordum.

Bu eğitimdeki dersleri görüp uygulayınca resim yapmanın beni gerçekten mutlu ettiğini, adım attığımda kaybettiğim zamanı telafi edebileceğimi anladım. Bu kararlılıkla atölyeye kaydoldum. Sanki üzerimden bir yük kalktı ve hafifledim. Bitki ressamlığı eğitimini hayatımın merkezine alıp diğer sorumluluklarımı yoluna koymaya başladım.

ReBrain yönteminin etkisi ile daha once başaramadığım bu konular kolaylaştı. Bitki Resimleri konusunda hazırlanmakta olan çok büyük bir projeye katkıda bulunmak için kendi projemi oluşturmaya başladım. Daha once bu noktaya gelebileceğimi hiç düşünmemiştim."

- Meltem, Bilimsel Bitki Ressamı

"Eğitim içeriğinde düşündüğümden kat ve kat daha fazla emek ve bilgi olduğunu gördüm. Bende çok ciddi bir farkındalık yarattı. Ne olduğumu neler yapmam gerektiğini öğretti.

Bu eğitimden sonra bir sure sipariş almamaya karar verdim. Çünkü kendime ve sanatıma daha fazla değer verip kendi istediğim eserleri yapmak istiyorum."

- Elif, String art sanatçısı

Course Curriculum



•••1. BONUS•••

ReBrain Pro Master olunca bu imkandan öğrencilerimi mahrum bırakamadım. Bahar 2020 öğrencilerinin HEPSİNE 1 saatlik ReBrain Pro seansı hediyemdir. Yeni olan bu yöntemi kendi kendine uygulamakta zorlanan öğrenciler bu bonus sayesinde bu eğitimden maksimum ölçüde faydalanmış olacaklar. (500 tl değerinde)

•••2. BONUS•••

Kurs katılımcılarına özel kapalı FB grubuna üyelik. Üstelik kurs bittikten sonra da diğer mezunların olduğu yine kapalı FB grubuna geçiş olacak, kursun sağladığı dönüşümde birbirimize eşlik etmeye devam edeceğiz. (paha biçilemez)

•••3. BONUS•••

Ömür boyu erişim. Daha önce olmayan bu özelliği, sanat hayatımızda ilerledikçe kurstaki edinmiş olduğumuz bilgileri, yöntemleri yeni hayatımıza uyarlamak ihtiyacı doğduğu için ekledim. Böylece kursa yeni eklenecek olan derslere ve canlı yayınlara ulaşabilecek, bilgilerinizi hep taze tutacaksınız. (1490tl x sonsuz değerinde)


DAHA ÖNCE OLMAYAN BU BONUSLARLA AVANTAJLI FİYATTAN KURSA KATIL

Frequently Asked Questions


Kursa nasıl kaydoluyoruz?
Bu eğitim teachable üzerinde yer alan ücretli bir online eğitimdir. Teachable nin Türkiye'ye açık olmayan ödeme sistemleri kullanması nedeniyle ödemenizi bu sayfadan ( https://basarisenin.dukkan.im/nasil-sanatci-olunur-egitimi ) yaptıktan sonra epostanıza gelecek kod ile teachable enroll sayfasına size %100 indirim sağlayan kupon kodunuzu girerek eğitim içeriğine ulaşabileceksiniz.
Kurs ne zaman başlıyor? ve bitiyor?
2020 bahar dönemi 1 mayısda başlıyor. Her cuma o haftanın içeriği açılıyor, takip eden salı akşamı kurs katılımcılarının soruları kapalı FB grubumuzda canlı olarak yayımlanıyor. 8 haftalık içerik mevcut. Kurs erişiminiz daha sonra da sürecek. Geçmiş dönemlerde olmayan bu özelliği öğrencilerin bilgileri özümsemek, hayatlarındaki değişikliklerin ardından aynı bilgileri yeniden uyarlamak için daha çok zamana ihtiyaç duyduklarını anladığım için getirdim. Artık, bu kursa ömür boyu erişebileceksiniz. Ve tabii ki FB grubunda başarılarımızı paylaşıp, birbirimize destek olmaya devam edeceğiz.
Bonusları nasıl kullanacağız?
FB grubuna üyelik eğitmen tarafından gerekli bilgi (FB kullanıcı adınız) temin edildikten sonra davet yoluyla gerçekleşiyor. 1 saatlik Pro Servisi ise dilerseniz eğitimin başında ReBrain yöntemini uygularken, dilerseniz de eğitime devam ederken kalan iç engelleri master yardımıyla aşmak için kullanabilirsiniz. Bu servis görüntülü konuşma ile internet üzerinden yapılır ve öncesinde eposta yoluyla saat ve günü belirlenir.

NASIL SANATÇI OLUNUR

Bahar 2020

8 haftalık online eğitim

1 mayıs 2020 - 25 haziran 2020

1490 TL

https://basarisenin.dukkan.im/nasil-sanatci-olunur-egitimi

adresinden kredi kartı ile ödemenizi yapıp, yukarıdaki kaydol butonundan

EPOSTANIZA GELEN İNDİRİM KODUNUZU GİREREK

YENİ BİR ÖDEME YAPMADAN

kursa ulaşabilirsiniz.

Korona salgınına özel bu dönemde alınan her eğitim için bir sağlık çalışanına burslu erişim sağlanacaktır. Bonuslar burslu katılanlar için de geçerli olup burslu katılım başvurularını [email protected] a eposta ile iletebilirsiniz.

Sanatla ve sağlıkla 1 Mayıs 2020 de görüşmek üzere...